Verzorging


De basis van een goede verzorging is bekend. Na het wassen van je haar met shampoo, moet je je haar altijd iets extra's meegeven. Shampoo is en blijft een product dat je haar schoonmaakt en dus 'verwijdert'. Na het wassen is het dus van groot belang om een conditioner te gebruiken. Niet voor niets worden deze producten 'conditioner' genoemd. Ze houden de conditie van je haar op peil. En als je een goede conditioner gebruikt die afgestemd is op jouw haar word het echt niet futloos en zwaar.

Erg belangrijk is om je haar goed tegen de zon te beschermen. Onderschat de schadelijke invloed van UV-straling op je haar niet. Vooral in de zomer is het aan te raden om je haar altijd een product met UV-filter te beschermen of - beter nog - een hoedje of pet te dragen.
Een ander aspect zijn natuurlijk de chemische behandelingen als permanenten, highlights en haarkleuren. Deze behandelingen kun je het beste bij de kapper laten doen. Een goede kapper zal proberen om een zo mild mogelijke methode te gebruiken. Soms is het onvermijdelijk dat er agressieve producten als waterstofperoxide worden gebruikt maar het percentage kan vaak lager dan daadwerkelijk wordt toegepast. Daar kijk ik per individu naar.

Verder is het heel belangrijk om je grenzen te kennen. De kapper speelt ook hierbij een grote rol. Zo kun je bijvoorbeeld best elke maand highlights laten zetten maar als je haar tenslotte afbreekt, dan heb je toch echt een grens overschreden. Het is mede aan de kapper om je te adviseren en te voorkomen dat je op dit punt belandt.

Tot slot is het heel belangrijk om je te beseffen dat, als je je haar iets 'aandoet' (kleuren, bleken, permanenten) je je haar daarvoor ook iets zal moeten teruggeven. Chemische behandelingen hebben invloed op de structuur van je haar en die zal weer moeten worden opgebouwd. Je kunt dat doen met conditioners en maskers.

Tips


Probeer eens iets anders met je haar in plaats van een staart. Als je elke dag maar tien minuten aan je haar besteed zit het altijd leuk.
Varieer eens met een kleur, geef je haar diepte en volume door high en lowlight.